Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Erpg v09 Klon Gladiatusa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zrobiłem kolejny update do silnika ErPg :)

Co nowego?

Spis:

-Poprawiony Port Piratów (nie dało się do niego wejść , ponieważ niepoprawnie zapisałem IFa)

-Dodane 3 nowe lokalizacje

-Dodane 2 nowe zadania (osiągnij X poziom oraz przegraj X razy na arenie)

-Możliwość kupna przedmiotu za rubiny a także sprzedaż i otrzymanie X ilości rubinów (ceny ustala sie w bazie w tabelce przedmioty a jeszcze dokładniej w tabelce rubin_kup oraz rubin_sprzedaj )

LINK: http://www.4shared.c..._by_kam100.html

SKAN: https://www.virustot...sis/1341143628/

DEMO: http://test.hostmania.tk

Jak dajecie do jakiegoś spisu to dajcie by kam100 bo nick kamvader jest moim zastępczym nickiem :P

Podoba się? Daj like'a !

Nie będzie mnie tydzień od poniedziałku więc jak coś nie działa to pisać szybko :D

LINK DO WERSJI 0.9 PODAJE NA PW!

ERPG.COM.PL - OFICJALNY SUPPORT

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Jak chcecie zmienić wymagany poziom na dostęp do lokacji to musicie to zrobić w pliku mapa.php i np. portpiratow.php . Zrobiłem takie podwójne zabezpieczenie na wszelki wypadek :P

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

nie działa coś wystawiane w sklepie przedmiotów za rubiny ;/ przynajmniej mi :P

wszystko dobrze ustawiłem tylko patrzyłem nie na ten item all działa poprawnie :D

Opublikowano

@edit

w wersji v0.7 znalazłem taki mały bug polega on na tym że jeśli nie mamy rubinów a jest jakiś item w sklepie to go i tak kupimy tylko że rubiny mamy wtedy na ----

czy dało by się to poprawić że jeśli nie masz rubinów nie kupisz przedmiotu za rubiny :) ?

możecie to sprawdzić na DEMO zakładka sklep

http://loney2.cba.pl

login -test

hasło -test

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ale twistek ma moje pozwolenie ;) Spokojnie ale Twistek ma wyłączność! Każdy kto chce udostępniać może to robić ale proszę o zachowanie wszystkich stopek.

Opublikowano

@Szprytek - ten link twistex'a to jako taki drugi link w razie czego jak 1 nie działa :D.

Miło ,że w końcu trafił się ktoś z kulturą i jakimiś umiejętnościami na dziale.

Mam nadzieję ,że na ocenach silników i łatek się nie skończy ,a może też jakaś pomoc będzie od cb ? Ja tam w sumie nie mam czym się pochwalić na tym dziale bo ja nie potrafię tworzyć stron :f.

Kamil - Przecież nie umiem. HTML, PHP, CSS, JS, JQuery, Action Script, kawałek HTML5. Co to jest ? :(

Opublikowano

Ja tam w sumie nie mam czym się pochwalić na tym dziale bo ja nie potrafię tworzyć stron :f.

Ej przez Ciebie już 2 raz spadłem ze stołka z powodu śmiechu :D przystopuj bo na GG jak gadaliśmy to już z 4 razy xD

Opublikowano

juz ma dobre www.nebulax.pl Sprwadź nie działa ;(

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/nebulax/ftp/images/var/ustawienia.php on line 8

brak poĹÄczenia z serwerem

Specjalista
Opublikowano

@up masz jakiś błąd że pokzujesz ten kod ?

Jeżeli tak , to czemu go nie zwlikwidujesz ?

Piszcze Ci pod błędem

brak poĹÄczenia z serwerem

więc coś musiałeś podać źle , a to co mogłeś źle podać to

serwer,nazwa_admina,haslo

Opublikowano

Bazy Danych.

Nazwa bazy danych:

nebulax

Typ bazy:

MySQL 5.5

Adres serwera baz danych:

sql.nebulax.nazwa.pl

Port serwera baz danych:

3307

Użytkownik bazy (login):

nebulax

Panel zarządzania bazą danych:

https://mysql.nazwa.pl/

no ?????? ale nie wiem mysql.nazwa.pl ;] o prosze pomagac??

Specjalista
Opublikowano

no to tak

szukasz pliku najczęściej z dopiską "cfg" , albo poprostu "confing"

i tam masz

mysql_connect(sql.nazwa.pl:3307','nebulaz','tutaj haslo'')

mysql_select_db('nebluax')

albo jak nie wiesz to daj plik confing, bądź co tam innego masz żeby łączyć się z bazą ;)

Opublikowano

Dużooo błędów:P

w dowolnym miejscu jak masz 0 rubinów, złota, to możesz za to brać wszystko :O

np. w skarbcu można wpłacić NaN hajsu :P

Wystarczy dać IF'a :)

Opublikowano

Z tym pierwszym to wątpie a reszta to nie wiem :P Na tym się uczyłem więc to super dobre nie jest :D

Opublikowano

Exu : Dzięki mam dobre ;DD :) www.nebulax.pl :)

zarejstruje sie mam juz ale jak widzisz ;/ ->> Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nebulax/ftp/images/rejestracja.php on line 29

Specjalista
Opublikowano

To nie wiem, bo w tym kodzie przy rejestracji był taki if

jeżeli jestes men to masz innego awatara , a jak women to innego -_-

A tutaj wychodzi że nie pobrało tego avatara , wiec myślałem że problem chmodów, bo innego tutaj nie widzę .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...